Meštani ivanjičkog sela Vučak zbog novih poplava bili odsečeni od sveta, u Lučanima ponovo uništeni putevi 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Meštani ivanjičkog sela Vučak zbog novih poplava bili odsečeni od sveta, u Lučanima ponovo uništeni putevi
Trenutno na sajtu: 388       |       Podeli:
12.06.2023 | 0 коментар(а)



Lučani / Ivanjica - Nevreme koje je tokom noći pogodilo teritoriju Zapadne Srbije ponovo je napravilo haos i u opštinama Lučani i



Ivanjica koje se još nisu opravile ni od prethodno zadatih udaraca, kad su elementarne nepogode u pitanju. Ogromna šteta ponovo je pričinjena na putnoj infrastrukturi, prenosi RINA.

- Odneto je ukupno oko 100 kilometara puteva na teritoriji opštine Lučani. Do pojedinih kuća se od jutros može proći samo terenskim voilom i to jedva. Sva raspoloživa mehanizacija je po terenima. Vanredna situacija i dalje je na snazi u 17 mesnih zajednica, a svi smo u maksimalnoj pripravnosti, izjavio je za RINU predsednik opštine Lučani Miivoje Dolović.

Prava drama tokm noći odigravala se i u ivanjčkom selu Vučak, gde je nakon što je bujica odnela put, jedno domaćinstvo bilo potpuno odsečeno od sveta.

- Odmah je do ugroženih meštana poslata mehanizacija koja je na terenu sanirajući uništene puteve provela čitavu noć. Jaka kiša koja je ponovo padala produbila je i povećala već ogromne štete koje su pričinjene na putnoj infrastrukturi. Ono što je jedino ohrabrujuće u ovom momentu jeste što su reka Moravica i njene pritoke u svom koritu, naglasio je prvi čovek Ivanjice Momčilo Mitrović.

Na teritoriji Čačka izlili su se bujični potoci i Loznička reka, a pod vodom su se našle mnoge ulice, dvorišta i podrumi. Voda je ušla i u prostorije vrtića u naselju Košutnjak. Na terenu su ekipe Civilne zaštite.

GZS / RINA

Opširnije večeras u Dnevniku zapadne Srbije koji se emituje od 21.00 čas na Moja TV i to na 653 ili 244 kanalu kablovskog operatera Supernova, kao i na 450 kanalu SBB operatere. Takođe, u istom terminu DZS se emituje i na televiziji Telemark i TV GM.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


POPLAVE IVANJICA LUCANI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.381.506 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)